tisdag 7 september 2010

Skogsflickan

Författare: Niklas Krog
Illustratör: Johan Egerkrans
År: 2010
Sidor: 111
Serie: Legenden om Tann, del 1 (men eg. en fortsättning på Tanarog Yxkämpen)

Tanarog är en dvärg som, till skillnad från alla andra dvärgar, längtar ut i skogen istället för att stanna i bergen där de vanligtvis bor. Tanarog har tidigare drivit bort den mörka Besten från sin trakt med hjälp av sin vän, trädet Bladhus. Nu kommer skogsflickan Aina och ber honom om hjälp - Besten har istället kommit till hennes hem och hon vill att Tanarog ska följa med och besegra Besten en gång för alla. Men vågar han lämna sin trygga grotta och hur ska han, som är så liten, klara av att besegra den stora Besten?

Det är lite förvirrande att boken är del ett i Legenden om Tann, men helt klart en fortsättning på Tanarog Yxkämpen som kom 2007. Jag antar att det har att göra med bytet av förlag? Man kan helt klart läsa boken utan att ha läst Tanarog Yxkämpen, för mycket av innehållet återberättas. Böckerna hänger dock helt klart ihop.

Jag tyckte om boken! De behövs helt klart fantasy för de lägre åldrarna och Niklas Krog är bra på att skriva spännande även om det är lättläst och kort. Lagom med bilder och fina sådana! Verkar dock bli en serie som bör läsas i rätt ordning, vilket alltid är lite jobbigt ur bibliotekssynpunkt. Ställer mig hur som genast i kö på nästa del!

Påminner om: Gillar du denna gillar du säkert Adam Blades serie Beast Quest.

Typ av bok: fantasy (Hcf)

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails