söndag 29 maj 2011

Lilla snälla varg

Författare och illustratör: Nadia Shireen
Originalspråk: engelska (Good Little Wolf)
Översättare: Jenny Vargensten
Förlag: R&S
År: 2011
Sidor: 32

Jösses! Jag har helt klart fått en ny favorit bland bilderböckerna. Sällan har jag läst en bok med så många chocker och oväntade vändningar! Gillar!

Boken handlar om den snälla lilla vargen Rolf som bakar kakor, äter upp alla sina grönsaker och alltid är snäll mot sina vänner Tanten och Lilla grisen. Tanten berättar att han är ovanlig. De flesta andra vargar hiskeligt elaka. Rolf hinner knappt önska att han aldrig ska behöva träffa på en sådan varg förrän han står öga not öga med Stygg-vargen!

Stygg-vargen anser att det finns tre sätt att känna igen en riktig varg: de ylar mot månen, blåser omkull hus och glufsar i sig människor. Nu är det upp till Rolf att bevisa om han är en riktig varg eller ej.

Älskar illustrationerna, älskar slutet, älskar kopplingarna till andra kända sagor och älskar den finurliga första- och sistasidan som ger historien ytterligare en dimension. Denna ska jag helt klart arbeta med nästa läsår! Och tills dess: helt klart köpa in ett ex till biblioteket och ett till mig själv.

Påminner om: Hos doktorn och så klart Rödluvan och Tre små grisar.

Typ av bok: bilderbok (Hcf)


Andras tankar om boken:
Flaskposten

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails