torsdag 26 maj 2011

Vargbröder

Författare: Michelle Paver
Originalspråk: engelska (Wolf Brother - Chronicles of Ancient Darkness)
Översättare: Birgitta Gahrton
Förlag: Semic
År: 2005
Sidor: 303
Serie: Första delen i Vargbröder

Torak har, så länge han minns, vandrat ensam med sin far. Nu har en gigantisk björn rivit fadern så svårt att han är döende. Torak måste plötsligt klara sig ensam i vildmarken och han har lämnat ett sista löfte till sin far - han ska ta sig till Världsandens berg. Han vet inte vad han ska göra där, men han inser att björnen kommer att jaga efter honom och den växer sig större och starkare för varje offer som den dödar på vägen.

Torak behöver dock inte vara ensam på sin färd särskilt länge. Han möter snart en övergiven vargunge som han direkt får ett märkligt band till och ju längre han färdas desto mer får han veta om sitt förflutna och sitt uppdrag som väntar på berget.

Detta är en galet spännande bok! Varje kapitel slutar när det är som mest spännande så man bara måste fortsätta läsa. Jag läste boken för flera år sedan och har nu läst om den tack vare Läsglädje. Nu ska jag försöka ge mig tid att läsa åtminstone någon del till. Jag funderade lite på hur det skulle gå att läsa en uHce-bok med en trea men det fungerade finfint! Vi har haft bra diskussioner och det har varit spännande att följa Toraks resa på kartan. Vi har läst boken i fantasy-temat och serien är placerad på fantasy, men jag känner att åtminstone första delen är lika mycket en förr i tiden-bok som fantasy. Visst, det är en galen björndemon med, men det känns som att spöken och andar förekommer i en hel del böcker som räknas som historiska.


Typ av bok: Fantasy uHce

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails