lördag 27 oktober 2012

Kolla kaniner

Författare: Liina Söderström
Illustratör: Jens Ahlbom
Förlag: Eriksson & Lindgren
År: 1996
Sidor: 91
Serie: Andra boken om syskonen Erik, Hugo och Mikael
Typ av bok: Kapitelbok Hcf

Rätt ofta kommer personal från fritids eller förskolan och vill låna en högläsningsbok som passar även när det går ett tag mellan högläsningarna och där det inte gör så mycket om ett barn missar ett kapitel eller två. Det är inte helt lätt att hitta böcker med fristående kapitel men denna är i alla fall ett gott alternativ!

Boken består av tio berättelser om syskonen Erik, Hugo och Mikael som hamnar i olika vardagsbekymmer. Hugo råkar ta en fin sak hemma hos kompisen Sara och förstår först senare att det nog inte var helt rätt att göra så. Mikael har länge sparat till ett fint leksaksflyg, men när det är slut i affären köper han istället en annan leksak och ångrar sig nästan genast. Erik leker med sin kompis Gustav som lär honom hur man skruvar av ventiler på cyklarna i förrådet. Erik älskar pysljudet men det känns inte helt rätt när Gustav tycker att de ska behålla ventilerna...

Korta berättelser med mycket innehåll och bra att diskutera kring. Jag ska se till att även läsa den första delen Kolla killar, men den är, lämpligt nog, utlånad till fritids just nu.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails